Vida världen

Jag har inte jättemånga besökare på min blogg, men de få jag har är i alla fall rätt så väl utspridda över världen.

Kolla på kartan till höger så ser ni prickar i t ex USA, Japan, Sydafrika, Nya Zeeland, Spanien och Färöarna. Till och med metropolen Eslöv är representerad!

Sydafrika, 1 mars

Min värd i Sydafrika, Anna, bor faktiskt mitt i ett litet reservat fullt av antiloper, zebror och gnuer. Dagens zebra-bilder är tagna bara ett par hundra meter från Annas hus. Nästan lite overkligt.

Zebrorna är mina favoriter. Tycker helt enkelt det är fantastiskt vackra djur som gör sig bra på bild.  Precis som med girafferna får man dessutom känslan av att de egentligen inte borde finnas på riktigt, de är mer som sagodjur.

Hur som helst, jag har nog aldrig känt mig mer ett med naturen än när zebran på bilden och jag bara stod blick stilla och bara tittade på varann i flera minuter. Väldigt speciell känsla. Mäktigt på nåt sätt.

   


Tidigare inlägg i "Sydafrika-serien":
28 februari
27 februari

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Sydafrika, söndagen 28 februari

Flodhästarna sägs vara Afrikas farligaste djur, riktiga bestar som kan anfalla bara för att de tycker att det är roligt. Det kändes onekligen lite svårt att tro på när man såg dem ligga i stora högar och bara lata sig i vattnet.

Lyckades i alla fall fånga en som visade sina vassa tänder.

Noshörningarna på den sista bilden stod precis brevid vägen när vi körde tillbaka till St Lucia från fantastiska Cape Vidal. Vi var inte många meter från dem när jag tog den här bilden.   

Tidigare inlägg i "Sydafrika-serien":
27 mars


Sydafrika, lördagen 27 februari

Tänkte välja ut tre bilder från varje dag från min Sydafrika-resa och publicera dem här på bloggen.

De två första bilderna är från marknaden i Hluhluwe och den sista från Hluhluwe-Imfolozi Park.

   

Sydafrika

Jag har varit Sydafrika. Det var otroligt vackert och närmast magiskt att få komma alla djuren så nära.

Har gjort ett litet  bildspel från en skola vi besökte. Det är första gången jag använder det här verktyget för att göra bildspel så ni får ha överseende med att det kanske inte är perfekt.


60 år

Mamma fyllde 60 år för ett par veckor sedan. Vi firade med en kryssning till Helsingfors.

       

RSS 2.0