På jobbet igen

Nu när semestern är slut blir det genast betydligt mindre tid till fotande. Lite trist, men jobba måste jag om jag ska kunna köpa ett sånt här:
 

Tamron AF 18-250mm, F3.5-6.3, Di II LD


Och ett sånt här:
 
Tamron SP 90MM F/2.8 Di Macro

Försöker hitta begagnat, men funderar också på att köpa från sajten www.simplyelectronics.net. De har rätt bra priser på objektiv.

Med stativ

Ikväll hade jag med mig stativet ut. Blir lite lättare då. Tyvärr kunde jag ändå inte ta de bilder jag tänkt. De skånska bönderna är flitiga, de höbalar jag skulle fota var redan bortplockade.

 

       

*************************************

United förlorade förresten mot Burnley ikväll. Burnley? Såg inte matchen och måste därför ställa mig frågan: Hur fan gick det till?

På väg hem

Stannade och fotade lite på väg hem från brorsan nu ikväll. Det hade blivit lite väl mörkt så ett stativ hade suttit fint... Funderar på att göra ett nytt försök imorgon.

     

Mer Korfu

Ytterligare några bilder från semestern.


Bilden är tagen i soluppgången på stranden utanför hotellet. I svartvitt blir soluppgången inte helt lätt att uppfatta, men jag tycker att det blev bättre så här.Samma båt, samma soluppgång, ny vinkel.


Många fjärilar hittills i bloggen och här kommer en till. Denna gång en albansk. Kan tyvärr inte namnet på den, men visst är den vacker.


Den här bilden blev inte riktigt som jag tänkt mig. Båten som kör förbi är lite för spöklik. Gillar ändå färgerna.

Korfu

Har två fyllda minneskort med mig hem från semestern, men tyvärr inte så många bilder som jag vill visa upp. Fanns faktiskt inte så mycket att fota som jag hoppats på. Sen är det väl så att ju mer intresserad man blir av fotografering desto färre bilder tar sig igenom nålsögat. Kraven blir högre och högre, det jag tyckte var bra nog för ett par år sen duger inte nu.

Hur som helst, har inte hunnit fixa till alla bilder än, men här är två till att börja med som känns ganska ok.

 
Messongi River by night.


En ynklig lite kattunge i en fiskeby på södra Korfu.

Korfu

Nu blir det Korfu en vecka. Gissar att vi inte har trådlöst på hotellet och att det inte finns jättegott om andra möjligheter till Internet. Så antagligen ingen uppdatering här på bloggen den närmaste tiden.

Förhoppningsvis har jag dock lite fina bilder att jobba med när jag kommer hem.

Lägger ut en gammal bild tills vidare. En av mina absoluta favoriter. Den är tagen vid Angkor Wat i Kambodja.


Skördetid

Idag har det stora vetefältet brevid brorsans hus tröskats. Lite spännande faktiskt :)

 

För er som använder Photoshop: Har använt en av mina favoriteffekter på bilderna. Ett nytt Gradient map justeringslager som man sen sätter i blandningsläge Soft light.

Solen

En del tycker det är tråkigt att fota när solen går upp och ned. Har man sett en solnedgång så har man sett alla...

Jag håller inte riktigt med. Tycker det är en utmaning att försöka göra nåt unikt av bilden.

Den första är tagen nu ikväll på Rosdala utanför Lund, den andra är en soluppgång över Mälaren tidigare i sommar.

 

Regn

Har regnat  i princip oavbrutet idag. Tog ett kort på växten (vet inte vad det är) på vår uteplats. Bild nummer två är behandlad med ett brusreduceringsprogram som heter Noiseware. Funkar riktigt bra tycker jag.

  

Mer insekter...

  

Bilden på humlan och fjärilen är väl långt ifrån tekniskt perfekt, men jag tycker det är ganska roligt hur de byter plats på blomman.

Fjärilar

Är det bara jag som inbillar mig eller är det betydligt mer fjärilar i år än vanligt? De här nässelfjärilarna är fotade för några dagar sedan i en Lavenderrabatt nere vid hamnen i Simrishamn.

    

Jag gillar att fota insekter, främst humlor faktiskt. Så det finns risk att det blir en hel del av det i bloggen. Har ett billigt tele med makro som jag använder. Funderar på att köpa ett nytt makroobjektiv och tar tacksamt emot tips.

Elsa

I dag har vi haft besök av en underbart charmig liten tjej vid namn Elsa. När Elsa föddes den 28:e januari förra året vägde hon 680 gram. Svårt att föreställa sig när man ser henne nu.  

Ny blogg

För några veckor sedan köpte jag en ny kamera. En Canon EOS 50D. Tänkte att jag i den här bloggen skulle dela med mig lite av de bilder jag tar.

Hoppas att ni har lust att titta in ibland!


RSS 2.0